Guide: Studenter berättar

Få inspiration och lär av de som åkt före dig.

Ladda ner alla berättelser här. Här kommer några korta utdrag:

Mitt första intryck av King’s var det fantastiska läget! Beläget vid Themsen, ett stenkast från Fleet Street och Royal Courts of Justice får man en känsla av att det är nära till allt. Jag hittade ett program de kallade för Politics, Philosophy & Law – en juristutbildning med både statsvetenskap och filosofi. Jag kände direkt att detta var vad jag saknade i Sverige. – Victoria, King’s College London, PPL

En del av Panums charm är just intimiteten i de små klasserna trots att skolan har ca 5000 elever. Med fyra ”gap years” i bagaget var jag också tacksam för deras klassindelning efter ålder. I All utbildning genomförs förstås på danska. På den så kallade ”rus-turen” innan terminstart kände jag mig rätt borttappad (men hade jättekul ändå!). Det tog mig inte mer än ett par månader förrän jag verkligen kände mig bekväm med språket. – Viktoria, Köpenhamns universitet, medicin

Tips till dig som är intresserad är att börja tidigt med din ansökan – planera noggrant ditt personliga brev och dina referenser. Tänk också på att Sciences Po söker studenter som har ett intresse för politik och samhälle utanför klassrummet, ideellt arbete och andra erfarenheter värderas högt, liksom språkkompetens. För dig som inte har nivån i Franska (minst B2) rekommenderar jag nordamerikanska campuset i Reims som huvudsakligen är engelsk-talande. – Carl-Vincent Reimers, SciencesPo Dijon, statskunskap

Läs fler vittnesmål – ladda ner vårt kompendium!

Världen väntar. Bli medlem i SISA idag.

Oavsett om det handlar om utbytesår eller hela utbildningen. Bli en del av ett snabbt växande nätverk av utlandsstudenter och alumni. Dessutom är det gratis.