Guide: Studera i Australien

Australien är ett populärt studieresemål för många. Ta del av grundfakta härladda ned vår guide! Här följer ett kort utdrag:

Emmy vid University of Melbourne

Att bo och plugga i Melbourne kan se olika ut, beroende på hur du vill lägga upp ditt liv. Det finns både möjlighet att bo och leva vad många ser som ett riktigt “college liv”, där du bor i en korridor med andra studenter, eller så kan man som jag välja att hitta ett eget boende i stan. Jag ville inte leva ”college livet” eftersom studentkulturen på University of Melbourne och åldersskillnaden mellan mig och de andra studenterna inte tilltalade mig. Så nu bor jag i ett kollektiv med tre andra i en stadsdel som heter Brunswick.

Jag lyckades komma över ett stort och relativt fint hus med sköna typer att bo med, men det finns alla möjliga typer av boende i stan. De flesta hus häromkring ser ut som gamla brittiska terrasser, vilket ser väldigt fint ut men under vintertid så blir det fruktansvärt kallt. Med tanke på den höga hyran så kommer du troligen få dela boende med någon/några andra, men med tanke på hur bra jag har haft det så skulle jag säga att det är en fantastisk möjlighet att träffa folk och verkligen komma in i staden.

Läs resten av Emmys berättelse och information om ansökningar genom att ladda ned guiden nedan!

Världen väntar. Bli medlem i SISA idag.

Oavsett om det handlar om utbytesår eller hela utbildningen. Bli en del av ett snabbt växande nätverk av utlandsstudenter och alumni. Dessutom är det gratis.