fbpx

Möt studenter och alumner
från över 150 universitet

Guide: Studera i Danmark

Många svenskar söker sig till Danmark för att studera. Få koll på grunderna och läs några studentberättelser. Ladda ned guiden här! Här följer ett utdrag:

Gabriella på CBS

Jag bestämde mig för att läsa på Copenhagen Business School och programmet Business Administration  and Service Management efter att jag besökt Köpenhamn under några varma sommardagar augusti 2012. Jag hade åkt till Köpenhamn för att träffa en av mina bästa vänner som sedan ett år tillbaka själv studerade på samma utbildning. […] Det som lockade var den internationella miljön som jag upplevde saknades i min hemstad Stockholm. Dessutom hade programmet en inriktning inom Tourism & Hospitality vilket hade få motsvarigheter i Sverige. Jag bestämde mig för att undersöka CBS och programmet närmare. Det var starten på ett av mitt livs bästa äventyr.

Vad som först slog mig var att det fanns en saknad av samlad information på ett och samma ställe. Informationen gick att finna, absolut, men det tog en del tid och letande. Processen att matcha betygskriterierna och översätta svenska kurser till danska fann jag mest frustrerande. Kanske på grund av att kurserna på många sätt liknar varandra men ändå kan innehålla helt olika saker. Jag lärde mig att man aldrig ska anta, bara för att betygskriterierna kräver Matematik C betyder det inte att det är den svenska versionen av Matematik C, även om båda kurser heter det samma. CBS har nu uppdaterat deras engelska webbsida under Entry Requirements med de mest populära ländernas översatta kursnivåer. Som svensk kan man söka in i två olika kvoter, Quota 1 och Quota 2. Själv sökte jag i Quota 1, som har högst prioritet, men om det skulle vara så att man ligger nära intagningsgränsen kan man även komplimentera med relevant arbetserfarenhet i Quota 2.Själva ansökan görs online via optagelse.dk där man laddar upp all information. […]

CBS fem olika moderna campus ligger alla belägna på cykelavstånd i den centrala stadsdelen Frederiksberg. CBS har varje år över 4000 internationella studenter inskrivna flertalet på fulltid men högskolan är också väldigt populär bland utbytesstudenter.

Läs mer av Gabriellas reflektioner genom att ladda ned guiden nedan!

Världen väntar. Bli medlem i SISA idag.

Oavsett om det handlar om språkkurs, utbytesår eller hela utbildningen. Bli en del av ett snabbt växande nätverk av utlandsstudenter och alumni. Dessutom är det gratis.