Guide: Studera i Kina

Kina lockar många. Här får du koll på grunderna om hur det går till för att söka och hur det är att leva i Kina. Ladda ned guiden här! Här följer ett kort utdrag:

Utbudet

Kina erbjuder både kinesiskspråkiga och engelskspråkiga program. Vill man läsa en fullständig kandidat, master, eller doktorandexamen på engelska finns det uppåt 460 olika institutioner som erbjuder platser åt utländska studenter.

Är man intresserad av språket kan man välja att läsa språkkurser. Dessa finns på olika språknivåer från nybörjare till mer avancerade kurser. Studera i Kina rekommenderar att man väljer skola där den vardagliga mandarin dialekten liknar den standardmandarin som är utlärd på gymnasienivå. På det sättet kan man lätt prata med lokalbor och förbättra ens mandarin utanför klassrummet.

Jonas i Peking

”På samma sätt som det ibland kan vara svårt att överkomma de kulturella och språkmässiga barriärerna, är det naturligtvis också väldigt lätt att träffa människor från andra kulturer. Det oerhört spännande, lärorikt och roligt. Kulturkrockar bildar en bakgrund mot vilken vi lär oss mer om oss själva och vårt eget kulturella arv och historia.

En unik erfarenhet är också att få lära sig om Kina inifrån. Att läsa en hel utbildning på kinesiska, på ett kinesiskt universitet, innebär en djup inblick i hela det kinesiska samhället, skolsystemet, kulturen (inklusive Marxism, Maos tankar, Taijiquan, badminton etc.), människorna, maten och historien.” […]

Läs resten av Jonas berättelse och få mer information om Kinastudier genom att ladda ned vår guide!

Världen väntar. Bli medlem i SISA idag.

Oavsett om det handlar om utbytesår eller hela utbildningen. Bli en del av ett snabbt växande nätverk av utlandsstudenter och alumni. Dessutom är det gratis.