fbpx

Möt studenter och alumner
från över 150 universitet

Guide: Studera i Storbritannien

Fler utlandsstudenter söker sig till Storbritannien än någon annanstans. Därför är det här vår matigaste guide på över 30 sidor med allt du behöver veta. Ladda ner här! Här följer några korta utdrag: 

PERSONAL STATEMENT

Den officiella definitionen av ett Personal Statement från UCAS lyder:

“The personal statement is your opportunity to tell universities and colleges about your suitability for the course(s) that you hope to study. You need to demonstrate your enthusiasm and commitment, and above all, ensure that you stand out from the crowd.”

Detta kapitel ger en detaljerad beskrivning av Personal Statement och lyfter fram vad som är viktigt att veta vad gäller uppsatsens syfte, vanliga missuppfattningar bland svenskar, samt rekommenderad struktur. Kapitlet ger dig även användbara tips och råd att tillämpa under skrivprocessen. Att skriva ett ansökningsbrev är inte det lättaste men med ett rejält grepp om hur det fungerar är det en spännande och lärorik utmaning. […]

ANSÖKNINGSPROCESSEN

UCAS (Universities and Colleges Admissions Service) är det centrala ansökningssystemet till universitet i Storbritannien, både på undergraduate- och graduate-nivå*. Att skapa ett konto och fylla i en ansökan är gratis och görs på www.ucas.com. UCAS besparar dig mycket tid då du endast behöver skriva en ansökan som sedan skickas till alla de utbildningar du vill söka till. Kom ihåg att de olika utbildningarna kan ha antagningskrav som inte UCAS talar om. Vissa konstskolor vill t.ex. att du skickar in en portfolio med exempel på din konst. […]

Världen väntar. Bli medlem i SISA idag.

Oavsett om det handlar om språkkurs, utbytesår eller hela utbildningen. Bli en del av ett snabbt växande nätverk av utlandsstudenter och alumni. Dessutom är det gratis.