Guide: Studera i Tyskland

Tyskland är Europas ankare och Sveriges största exportmarknad. Vare sig du vill studera på tyska eller engelska finns det några saker du bör veta. Ladda ned guiden här! Här följer ett kort utdrag:

Om ansökningsprocessen

När man har bestämt sig för vilket/vilka universitet och studier man vill söka, går man till webbplatsen för det internationella kontoret på universitetet för att hitta en detaljerad beskrivning av ansökningsproceduren och antagningskrav. Den svenska gymnasieutbildning ger en tillträde till en högre utbildning i Tyskland. Var medveten om att vissa program kan ha särskilda inträdeskrav som man måste uppfylla. Vissa studier kan också ha antagningsprov (vanligtvis inom konstnärlig verksamhet och sport). Undersök noggrant den behörighet och antagningsförfaranden som gäller för det program som man vill anmäla sig till. Behörighetskrav till olika högskoleutbildningar är ungefär som i Sverige, men kräver dock ett tyskt eller engelskt språktest om man behöver läsa på ett eller fler av de två språken.

Läs mer genom att ladda ned guiden nedan!

Lämna en kommentar

Världen väntar. Bli medlem i SISA idag.

Oavsett om det handlar om utbytesår eller hela utbildningen. Bli en del av ett snabbt växande nätverk av utlandsstudenter och alumni. Dessutom är det gratis.