Under eller efter studierna

Vad vi tror på

Vi stödjer den utbildnings- och yrkesmässiga utvecklingen för svenskar som utbildat sig eller vill utbilda sig i utlandet.SISAs är en volontärdriven organisation som drivs av svenskar som har, håller på, eller är intresserade av att studera utomlands. Som organisation jobbar SISA utifrån tre pelare: nätverk, utlandsstudierfrämjande och påverkansarbete. Vi försöker alltså skapa ett stort och stöttande nätverk av svenskar som har studerat utomlands.

Vi försöker också använd våra erfarenheter för att hjälpa andra som är intresserad av studier utomlands. Vårt påverkansarbete fokusera på att lyfta frågor som påverka utlandsstuderande, till exempel genom att publicera rapport eller skriva artiklar i rikstäckande medier. 

Vad gör SISA?

Du som är Alumni, alltså som studerar eller har studerat utomlands, är extra välkommen till våra sociala träffar. Tanken med SISAs evenemangen för dig som är alumni är att kan träffa likasinnade, som är lika nyfikna på världen som du. Det är en möjlighet för dig att utveckla ditt nätverk och utvidga sin bekantskapskrets, framförallt ifall man har flyttat tillbaka till Sverige från det landet man studerat i eller önskar har mer svenska vänner utomlands. 

Vi håller bland annat AWn en gång i månanden i Stockholm och London. Vi har också två årliga större evenemang, SISAs Julglögg och SISAs Sommarfest i Stockholm vilket brukar locka många besökare. Alla välkomna som är intresserade av utlandsstudier, vara sig man studerade en kandidat för flera år sen, gjorde en utbytestermin eller bara är utforska dina möjligheter utomlands. Du hittar lättast till våra evenemang via vår facebook eller instagram via eller genom vårt månadsbrev som du får via mejl när du blir medlem

Hur du kan engagera dig

Eftersom SISA är en helt volontärdriven organisation så eftersöker vi alltid extra volontärer. Det finns flera sätt att erfarenheter att engagera sig. Du kan bland annat hjälpa till att skriva debattartiklar, skriva landsguider eller hjälpa till med våra evenemang. Vi lägger ibland ut ansökningar till vad vi behöver hjälp med via våra sociala medier och vår hemsida. Du kan självklart även komma med egna förslag om, då kontaktar du oss enklast via messenger, DMs eller vår mejl. Varje år kan du även söka till SISAS styrelsen, du får du själv vara med och bestämma vilka projekt du tycker är viktigt för SISA! Ansökan brukar läggas ut under sommaren, och en ny styrelse tillträdde i slutet av augusti.

Håll dig uppdaterad

Genom att gilla vår Facebooksida kan du se vilka utlandsstudieevenemang vi planerar, i vårt medlemsforum kan du ställa frågor till utlandsstudenter och genom att bli medlem (gratis!) får du information på mail om allt vi håller på med.